Ивет Лалова зае седмо място в спринта на 60 метра на международния турнир по лека атлетика в зала в Щутгарт, оставайки само на две стотни от място във финала.

Възпитаничката на треньора Константин Миланов финишира трета в първата полуфинална серия за 7,41 секунди, като бе изпреварена от Тахеша Хариган от Вирджинските острови, която постигна най-добър резултат в света за сезона от 7,16 секунди и американката Анджела Уилямс със 7,33 секунди.

По регламент за финала се класираха първите две от всеки от полуфиналите плюс двете губещи състезателки с най-добри времена.

Последните две бяха от втория полуфинал, където се наложи представителката на домакините Ферена Зайлер със 7,32 секунди, следвана от французойката Мюрие Юрти - също 7,32, Лаверн Джоунс от Вирджинските острови със 7,34 и австрийката Бетина Мюлер със 7,39.

Така по резултат Лалова остана седма и на крачка от големия финал. Във финалното бягане се наложи Тахеша Хариган със 7,19 секунди, пред Анджела Уилямс - 7,24 и Лаверн Джоунс със 7,26.

В същата дисциплина при мъжете над всички бе Крейг Пикеринг от Великобритания с 6,58 секунди, следван от американеца Майк Роджърс с 6,60 и нигериеца Олусоджи Фасуба също със 6,60 секунди.