Българката Невяна Владинова записа две шести и едно седмо място на финалите на отделните уреди в индивидуалната надпревара при жените на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в португалската столица Лисабон.

Владинова се класира шеста на обръч с оценка от 17.600 точки, шеста на лента със 17.600 точки и седма на бухалки след грешка със 17.050 точки. Рускинята Александра Солдатова спечели титлите на обръч и топка с оценки съответно 18.650 точки и 19.000 точки. На бухалки и лента триумфира Анна Ризатдинова от Украйна с 18.600 и 18.500 точки.

Българският ансамбъл спечели два сребърни медала на финалите на отделните уреди и приключва надпреварата с общо три отличия след бронза в многобоя. Възпитаничките на Ина Ананиева са в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова.

Така равносметката на България от Лисабон е общо 9 медала. Боряна Калейн и Мадлен Радуканова спечелиха три сребърни и два бронзови медала при жените на съпътстващия турнир, а при девойките Полина Иванова завоюва бронз на финала на въже./БТА