Две рокади в състава си направи сборния тим на Бенелюкс (Белгия, Холандия, Люксембург) броени дни преди срещата от четвъртия кръг на престижния боен турнир M-1 Challenge.

Бенелюкс играе срещу националния отбор на България на 9 май в Сао Паоло, Бразилия. Стана ясно че Иван Иванов (кат до 76 кг) няма да се бие срещу Томи Депрет, а срещу Реймънд Ларман. В статистиката за новият съперник на Иван лъснаха седем срещи с една загуба. Това не притесни Иван Иванов, а напротив, мотивира го да наблегне повече на боя високо, тъй като основния спорт на Ларман е муай тай.

След смяната на противника на Иван Иванов (кат.76кг.) отбора на Бенелюкс извърши още една смяна и тя е в тежката категория. Вместо Сандер Дуйвис срещу нашия Никола Дипчиков ще се изправи Джеси Гибс, един от доминиращите бойци през 2008 година на M-1 Challenge. В турнира Гибс има четири мача и само една загуба.

Отбора на Бенелюкс е с една загуба както и нашия отбор и срещата между двата тима е много важна и за двата отбора. Отборът победител запазва шансове за класиране в следващия етап на M-1 Challenge. Българската федерация по ММА ще излъчва Гала вечерта в Бразилия пряко в сайта mmabg.com.