Две осми места записа Силвия Митева във втория ден от Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Киев, Украйна. Грацията ни не успя да се пребори за медалите във финалите на бухалки и лента, заради неточности, допуснати при изпълненията.

Независимо от това, Силвия Митева заслужава похвала за представянето си и в днешния ден от шампионата на планетата. 

Във финала на бухалки топ гимнастичката ни остана на 8-о място. След допуснати неточности българката получи оценка от 15.983 точки. Златото бе разделено между двете състезателки на Русия Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун. И двете получиха по 18.366 точки за съчетанията с бухалки. Бронзът отиде при представителката на домакините Алина Максименко с 18.216.

На лента националката ни отново остана на 8-а позциция, с резултат от 15.533 точки. Първото място бе за рускинята Яна Кудрявцева с 18.516 точки, следвана от Ганна Ризатдинова от Украйна с 18.233 и Мелитина Станюта, която затвори втория състезателен ден в Киев с 18.066 точки.Силвия Митева обаче продължава тежката и неравна битка. Грацията ни ще се състезава и във финала на многобоя, след като се нареди на 7-о място с общ сбор от четирите съчетания – 52.207 точки.

Другата българска представителка Мария Матева остана извън първите 24 позиции, даващи право на участие на финала в многобоя. Матева приключи състезанието в квалификациите с общ сбор от 46.332, което й отреди 30-о място от 97 участнички от цял свят. 

На челните позиции са двете грации от - Русия Маргарита Мамун и Яна Кудрявцева, следвани от украинката Ганна Ризатдинова, Мелитина Станюта (Беларус) и отново представителка на домакините - Алина Максименко. Надпреварата ще се проведе утре, петък, 30 август.