Две български състезателки ще участват на предстоящото състезание по художествена гимнастика  – четвърти кръг от веригата Гран при „Дерюгина къп - Нафтогаз”. Надпреварата ще се проведе в украинската столица Киев - този уикенд.

В състезанието ще вземат участие 44 гимнастички от 27 държави, като с интерес се очаква първата поява за тази година на абсолютната световна шампионка Анна Бесонова от Украйна.

България ще бъде представена от Силвия Митева и Моника Минчева. Заедно тях за Киев заминават личните им треньорки Силвия Дивчева – Митева и Станислава Толева, както и съдията Даниела Велчева.

Турнирът се явява поредна проверка на българските грации по пътя им към предстоящото след месец Европейско първенство в Баку – Азербайджан.

Състезанието ще протече в два дни, като в събота са квалификациите за финалите на Гран при и определянето на победителката в многобоя за "Купа Дерюгина - Нафтогаз", а в неделя ще се проведат финалите на уредите, където участие ще вземат 8-те най-силни гимнастички на всеки от тях.

Моника Минчева