Въпреки че в момента кипи трескава подготовка за Олимпиадата в Пекин, националният отбор по борба ще слезе от базата на Белмекен утре, за да се включи в празника на родното село на двукратната световна шампионка Станка Златева.

В Крушаре (обл.Сливен) ще се проведе празник с народни борби, организиран от кмета на селото, а тимът, заедно с треньорите, ще се включи и в “разпределението” на две агнета.

77 дни преди старта на Олимпиадата, възпитаничката на Симеон Щерев разкри, че като всеки нормален състезател има притеснения относно Игрите, но се надява на медал от Пекин.

“По принцип всеки мечтае за златен медал. Аз не мога да кажа какво ще стане на Олимпиадата, но се надявам, че ще има поне медал. Като всеки нормален спортист, който се готви за Игрите в Пекин имам притеснения. Всички се готвят, всички са силни, всички са яки. Там няма случайни. От всеки можеш да загубиш или нещо да стане. Всички са ми големи конкуренти. Ние сме хора, колкото и голям спортист да си, никой не е непобедим. Аз имам настройката, че трябва да дам всичко от себе си, пък каквото стане”, сподели двукратната световна шампионка.

“Много нови неща учим, по време на хватките всеки път е различно. Тренираме, подготвяме се, ще видим какво ще стане. Важно е обаче, като излезеш на тепиха, да преодолееш притесненията и да се мотивираш. Сега имам по-добра психика, но каквото стане”, добави още най-добрата ни състезателка в този спорт.

“Утре ще слезем с националния отбор на мъжете в Крушаре. За първа година правят народни борби там и ще ги уважим, все пак го правят заради мен. А там - ще заколим две агънца и ще хапнем с момчетата след борбите”, разкри още най-популярният жител на село Крушаре – Станка Златева.