Общо 480 състезатели от 38 клуба взеха участие в Държавното първенство по кикбокс, стилове лоу кик и кик лайт контакт, през изминалия уикенд в Шумен.

Моника Китова и Димитър Христов от столичния ABC Fight Club завоюваха държавните титли съответно в стиловете – лоу кик и кик лайт. Двамата кикбоксьори ще представят страната ни на предстоящите международни състезания (европейско и световно) по кикбокс през ноевмри и декември.

В първата среща на лоу кик категорив до 56кг. Моника Китова победи представителката на „Сезан” Стара Загора - Снежана Георгиева, с 2 на 1 гласа. В оспорван двубой на финала представителката на ABC Fight Club успя да се наложи над Памела Филипова от „Тим” Варна с нокаут в третия рунд .

По време на първия спаринг в стил кик лайт контакт мъже до 63 кг. Димитър Христов се наложи с 3-0 съдийски гласа над представителя на „Авитохол” - Нови пазар Десислав Ганчев. Във втората среща победи с явно превъзходство Георги Владимиров от „Тангра” – Свиленград, а на финала се наложи убедително над Дилян Николов от „Самурай” –Бургас като заслужено завоюва завоюва държавната титла за 2014 г. на кик лайт контакт в категория мъже до 63кг.