Двама унгарски футболисти бяха задържани по подозрение за участие в сделка с наркотици през юни тази година, съобщи унгарската полиция. Полицейски говорител заяви, че четирима души, включително двамата футболисти, са арестувани на различни места в страната.

Футболистите са разпознати като Роланд Липчей от футболен клуб Шиофок и Габор Мате от Дебрецен, който обаче играе под наем в Ниредхаза.

Играчите са обвинени в "съучастие" на други двама мъже, арестувани на 22 юни, след като полицията откри един килограм амфетамини в колата им, заяви капитан Везенди от местната полиция. Той уточни, че при задържането на футболистите не са открити наркотици. Капитан Везенди заяви, че до 72 часа след ареста трябва да бъде взето решение дали заподозрените ще останат зад решетките под полицейско наблюдение.

Унгарската футболна федерация осъди акта на двамата футболисти като неприемлив. "За нас, ръководителите на федерацията, участието на спортисти в какъвто и да е вид действия свързани с наркотици е неприемливо и представлява сериозно нарушение на закона", заявиха от унгарската федерация в официално изявление.