Кирил Милов и Айк Мнацаканян стигнаха полуфиналите на европейското в Букурещ, Румъния. Световният вицешапион Милов постигна 3 победи до момента - над унгареца Адам Варга с 5:3, беларусина Сергей Стародуб с 3:0 и и азера Орхан Нуриев - 1:1. 

За място на финала в категория до 97 кг на класическия стил българинът ще спори по-късно днес с финландеца Маги Кьосманен, втори на световното до 23 г. Мнацаканян стигна до същата фаза на турнира след две победи - над французина Мамадаса Сила с 2:1 и германеца Михаил Виндмайер с 1:1. 

И на полуфиналите в категория до 72 кг бронзовият медалист от Мондиал 2018 ще излезе срещу Сенгиз Арслан (Турция). Другите ни двама представители загубиха на четвъртфиналите, и ако съперниците им победят в следващите срещу, нашите ще продължат в репешажите за бронза.

При 60-килограмовите Августин Спасов стартира с успех срещу Рамас Сурманидзе (Грузия) със 7:3, а после претърпя поражение от световния вицешампион Виктор Чобану (Молдова) с 0:10. В категория до 67 кг Константин Стас започна с победа срещу Хаавард Йоргенсен (Норвегия) - 12:7 и загуба от арменеца с полски паспорт Геворг Саханян (2:0).

В 18 часа днес Даниел Александров ще спори за бронза в категория до 77 кг с опитния арменец Арсен Джулфалакян. олимпийски вицешампион от Лондон 2012  и призьор от световни и европейски първенства.