Двама български борци имаха привилегията да получат покани да излязат в битките на емблематичния „Тайм скуеър" на 7 май в Ню Йорк.

Борислав Новачков (на снимката), който живее в САЩ, ще е в състава на сборен отбор на света срещу тима на янките. На последното европейско във Вантаа (Финландия) миналия месец националът спечели бронзов медал в кат. до 65 кг на свободния стил. Негов съперник ще е Джордан Оливър, световен шампион при юношите за 2009-а.
За „света" ще се състезава и младият ни талант Георги Вангелов (57 кг), европейски шампион за кадети от 2010-а, трети от първенството на континента за юноши през 2013 г. Негов противник ще е Нейшън Гарет.

На тепиха за отбора на света ще излязат 4-има руски борци, водени от Хаджимурад Гацалов, олимпийски, пет пъти световен и три пъти европейски шампион. Освен него ще се бори и Магомед Курбаналиев, трети от световното през 2013-а

Янките пък ще бъдат водени от звездата си Джордан Бъроуз (74 кг), олимпийски шампион и два пъти № 1 в света

Все още домакините не разкриват кои ще са съперниците в атрактивната тежка категория до 125 кг. Има вероятност янките да бъдат представени от американеца с български корен Тервел Длагнев, който вече има три победи пред препълнените трибуни на „Тайм скуеър".

Освен битки при мъжете ще има и схватки при жените. 
Янките за пета поредна година организират подобно шоу, което освен популяризиране на борбата има и благотворителен характер. Средствата ще отидат за подпомагане на 140 програми за развитие на този спорт сред младежите, в които се обучават около 3000 студенти.

Следват съперниците при мъжете

САЩ - Отбор на света
57 кг Нейшън Гарет - Георги Вангелов (България)
61 кг Джими Кенеди - Александър Богомоев (Русия) 
65 кг Логан Стибър - Хайслан Харсия (Канада) 
65 кг Джордан Оливър - Борислав Новачков (България)
65 кг Брент Меткалф - Магомед Курбаналиев (Русия)
74 кг Дейвид Тейлър - Джабраил Хасанов (Азербайджан)
74 кг Джордан Бъроуз - Ацамаз Санакоев (Русия)
86 кг Ед Рут - Таймураз Фриев (Испания)
97 кг Кайл Сайнър - Хаджимурад Гацалов (Русия)