Двама български сумисти се класираха за финалните схватки при мъжете в своите категории на провеждащото се във Варна Европейско първенство.

В категория над 115 килограма Христо Христов ще спори за златото с руснака Артур Багаев. В същата категория Иван Качаков е трети, заедно с Ада Окруашвили (Грузия). Вторият български финалист е в категория до 85 кг. Стилиян Георгиев ще спори за европейската титла с Оле Овербош от Холандия. В категория до 115 кг финалът е между Йеврен Козлуатин (Украйна) и Ацамаз Казиев (Русия).

При до 100-килограмовите сумисти за финала се класираха Мартин Алчер (Полша) и Ариз Алиев (Азербайджан). В тази категория Николай Николов се класира трети заедно с Володя Драпака(Украйна).

До 70 кг за титлата спорът ще е между Сергей Береговой (Украйна) и Кузечи Куулар (Русия). Нашият представител Димитър Рангелов остана трети, заедно с Емил Хасаов (Азербайджан). В категория OPEN в спор за златото излизат Алан Караев (Русия) и Олександър Вересюк (Украйна).

Финалите и при мъжете, и при жените са тази вечер. Официалното откриване на надпреварата е в 17.45. На него ще присъства президентът Георги Първанов. Утре първенството продължава със схватките на юношите и девойките до 21 години.