Двама белгийски колоездачи ще се състезават през новия сезон с трикото на Несебър-Шокблейз, съобщи мениджърът на клуба Георги Енчев. Йонатан Дефрене и Йонас Моенс сами го потърсили, за да се приобщят към отбора. Те ще въртят педали по шосетата на Европа във възрастовата група до 23 г.

Професионалният мъжки отбор на Несебър-Шокблейз включва още 9 колоездачи. Лидер ще бъде Александър Алексиев, който се завръща след двегодишна кариера в турския Брисаспор. След известно прекъсване на велосипеда отново се качва Богдан Стойчев.

В категория Елит ще се състезават още Тодор Ангелов и Момчил Робов, а в групата до 23 г. редом с двамата белгийци списъкът включва Иван Мухтаров, Стойчо Стоев, Марио Сучев, Румен Ковачев и Теодор Иванов.

Освен в родните надпревари, несебърлии ще участват и в два кръга от Световната купа на шосе в Румъния и Словакия, както и в три кръга от Световната купа по планинско колоездене в Румъния, Гърция и Сърбия. През 2016 г. клубът ще бъде домакин на два държавни шампионата - за момчета през юни и Мастърс през октомври.