В сектора за дълъг скок Ана Кръстева завоюва първият златен медал в леката атлетика за Спешъл Олимпикс България. С лично постижение от 2,07 метра Десислава Янева зае второ място.

Бурхан Сали грабна златото в оспорван финал на 100 м гладко бягане. "Спешъл Олимпикс коренно промени живота ми", каза Бурхан в очакване на награждаването.

Михайл Георгиев се пребори за трето място в късия спринт. "Посвещавам медала на баща ми".

Десислава Янева финишира четвърта, а Анна Кръстева седма на финалите в техните девизии. След финала на 100 метра Анна Кръстева сподели: "Чувствам се удовлетворена".

"И Деси и Анна бяха смели и в трита опита. Бурхан се откъсна още от старта. Мишо се бори до края и взе бронза", според оценката на националния треньор Емил Иванов.

С лично постижение от 2.05:38 на 50 метра бруст Храбър Натов завоюва втори златен медал за България. Двата медала на Храбър от ШанхайТ2007 са първите златни медали в плуването за Спешъл Олимпикс България.

„Храбър беше смел и се пребори! Постигна личен резултат", развълнувано сподели националният треньор Боряна Туманова.

Цвети Викторова изпусна бронзовите медали в последния гейм на тениса на маса. Цвети поведе убедително през първата част на последния гейм, но допусна обрат и зае четвърто място в индивидуалния турнир по тенис на маса на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Шанхай 2007.