От 21 до 23 август в руския град Казан ще се проведе поредния кръг от Световната купа по художествена гимнастика. България ще бъде представена в индивидуалната надпревара от Невяна Владинова и Мария Матева, както и от националния ансамбъл при жените.

Междувременно у нас, ще се състои 21-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика за приз "Царица Маргарита". Надпреварата ще се проведе на 22 и 23 август в зала "Младост" на Двореца на култура и спорта във Варна.

Организатори са Сдружение "Просветление", община Варна и Българска федерация по художествена гимнастика.

В турнира ще участват националните отбори девойки и жени от Англия, Босна и Херцеговина, Бразилия, България, Италия, Естония, Кипър, Мексико, Румъния, Русия, Словения, Швеция, Узбекистан и РЮА.

В съпътстващият турнир във възрастите деца 2007 и по-малки деца, девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени, ще участват спортни клубове от Русия - три отбора, Румъния - два отбора, Израел, РЮА и 16 клуба от България - Академик, Акро, Велбъжд, Грация Мебел Стил, Грация 2007, Левски, Левски Илиана, Левски Триадица, Олимпия, Олимпия 74, Силвия, Славия 13, Тракия, Тракия Елит, Чар ДКС и Черноморец.