Българската плувкиня Екатерина Аврамова участва в два финала на Световната купа в Берлин днес. Аврамова се класира за финалните плувания на 50 и на 200 метра гръб.

В квалификациите на 50 метра Аврамова влезе във финала с 28.33 секунди, като се класира в конкуранцията на 27 участнички. Във финала участничката ни на Олимпиадата в Лондон подобри времето си на 28.06 секунди, но остана осма, като победителка стана Рейчъл Гох. По този начин Аврамова спечели 768 точки за Световната купа на тази дистанция.

В по-дългата дисциплина – 200 метра 20-годишната плувкиня влезе осма във финала в конкуренцията на още 22 плувкини с време 2:10,55 минути. Във финала Аврамова остана седма с малко по-добро време от квалификациите. Победителка стана Мелиса Инграм от Нова Зенландия.

Утре единствената българска плувкиня на състезанията в Германия ще участва и на 100 метра гръб, като ще стартира в 3-та от 5 серии. Аврамова ще плува в 4-ти коридор и е фаворитка в серията си.

Немската столица Берлин е 5-тата спирка на сериите от Световната плувна купа. Преди това се проведоха състезания в Дубай, Катар, Стокхолм и Москва. В началото на ноември са състезанията в Китай, Япония и Сингапур.