Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Адриана Дунавска и момичетата отпътуваха в приповдигнато настроение за Пекин изпратени от близки и приятели на летището.

„Казах на момичетата, че искам да отидат и да си изиграят съчетанията така, както са работили. Искам да усетят Олимпиадата и с радост да изживеят хубавите мигове. Все още сме си с травмите, но момичетата са бойци и съм сигурна, че ще се справят. Тръгваме с приповдигнато настроение. Вълнувам се за всеки спорт и всеки състезател”, заяви Дунавска, а главният треньор на тима ни Илиана Раева сподели:

„Нямам притеснения от съдийските отсъждания. Разбира се има грешки, но ако ние сме силни няма да има проблем. Силата на двете съчетания на ансамбъла са динамиката и интересните компоненти. Много ще съм доволна, ако спечелим медал. Дано да успеем.”

Йолита Манолова от ансамбъла пък тръгна със здравословен проблем, но и мотивирана за добро представяне в Пекин.

„Много сме мотивирани. Готови сме и дано да покажем каквото можем. И двата крака са ми травмирани. Имам счупване на костта и възпаление на другия крак, но всичко ще мине. Като застанеш на терена, забравяш всичко. Тази година борбата ще е жестока. Както се казва, каквото сабя покаже. В нашия спорт има и известна доза шанс”, коментира гимнастичката.