Призналият си за употреба на изкуствения анаболен стероид тетрахидрогестринон (ТХГ) британски спринтьор Дуейн Чембърс ще се срещне с член на организация за спорт без допинг за да предаде знанията си за забранените вещества, съобщи агенция АП.

Чембърс обмисля да продължи борбата си срещу наказанието да не участва на Летните олимпийски игри в Пекин, но в същото време обяви, че може да стартира нова кариера в Националната ръгби лига на Острова с отбора на Кесълфорд.

Британецът се завърна на пистата след двегодишно наказание заради употреба на допинг и спечели сребро в спринта на 60 метра от световното първенство по лека атлетика в зала във Валенсия в началото на март.

Адвокатът на Чембърс - Ник Колинс е уредил среща на спринтьора с Британския директор на Спорт без допинг Джон Скот.

"Колинс се свърза с нас в петък и насрочихме среща за следващия месец. Ние приветстваме тази стъпка и очакваме с нетърпение развитие на нещата", заявиха от организацията.

В същото време обаче, от ръгби клуба Кесълфорд обявиха, че 29-годишният спринтьор не е готов за участие в първенството.

"Той е при нас само на проби и тепърва започва да навлиза в играта. Ще продължим да работим с него така, че и двете страни да имат полза от това", заяви изпълнителният директор на британския клуб Ричард Райт.