Националът Владимир Дубов бе безапелационен и на финала на Държавното лично-отборно първенство по борба в Ловеч.  На финала в категория до 61 килограма свободен стил световният вицешампион от 2013-а победи с технически туш 10:0 Стоян Цонев. Преди това той записа три победи без да даде точка на съперниците си. 

В най-интересния финал Мирослав Киров надделя над младия талант Джемал Али с 5:2 и ликува с титлата при 74-килограмовите.  В категория до 125 кг завърналият си на тепиха Николай Щерев срази с туш Мариян Тодоров. 

При 97-килограмовите 35-годишният бивш национал Драгомир Стойчев триумфира след 14:3 срещу на финала над Димитър Караиванов. А след последния съдийски сигнал той обяви край на състезателната си кариера, като събу борцовките си и целуна тепиха за сбогом. Стойчев е неизменен участник и на състезания по народни борби, където редовно печели големите награди.  Още един от състезателите сложи край на кариерата си. Кирил Хандийски, който е играещ треньор на санданския клуб "Би Риал",спечели бронз при 125-килограмовите и се сбогува с тепиха. 

Отборната титла заслужиха състезателите на "Руен", следвани от "Димитровград" и "НСА-Академик".  За най-техничен състезател бе обявен Димитър Иванов, станал първи при 65-килограмовите, а за най-резултатен - Енгин Исмаил, шампион в категория до 79 кг.  За финал председателят на БФ Борба Христо Маринов връчи плакет на кмета на града Корнелия Маринова в знак на благодарност за отличните условия в организацията на шампионата.