Словенският колоездач Матей Мохорич спечели 19-ия етап от 110-ото издание на Обиколката на Франция между Моаран-ан-Монтан и Полини, който бе 173 километра. Мохорич от тима на Бахрейн Викториъс завърши с време 3:31.02 часа, като трябваше фотофинищ, за да се установи, че той е победил датчанина Каспер Асгрен от тима на Соудал Куик Степ, който завърши със същото време. Асгрен спечели 18-ия етап.

Трети остана австралиецът Бен О'Конър от Ситроен, който пръв направи атака за етапната победа на 700 метра от финиша, но след това отпадна и остави другите двама да се борят, като завърши на 4 стотни зад тях.

Победителят Мохорич кара със средно 52 км/час в последните 30 километра на етапа. Това е трета етапна победа на словенеца на Тур де Франс.

Белгиецът Йеспер Филипсен спечели финални спринт на втората група, която пристигна около половин минута след победителите.

Носителят на жълтата фланелка - датчанинът Йонас Вингегор от Йъмбо Висма, продължава да води комфортно в генералното класиране с общо време 75:49.24 часа. Той е със 7.35 минути пред словенеца Тадей Погачар от ОАЕ, и с 10.45 минути пред британеца Адам Йетс от ОАЕ.

Утре е 20-ият етап между Белфор и Ле Маркстайн, който е 133,5 км и ще има шест изкачвания.