Доживотен затвор без право на замяна за Петър Стоянов – Вожда и Васил Костов – Кеца постанови Шуменският окръжен съд, съобщи БНР.

Считаният за лидер на организираната престъпна група Стоянов бе признат за виновен по обвиненията за подбудителство и помагачество при убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на Борислав Георгиев. По пет обвинения е признат за виновен и Васил Костов. На 17 години затвор за убийството на Румен Рачев е осъден Янко Попов – Туцо. Продължава четенето на присъдите за останалите подсъдими по делото "Килърите". Процесът започна на 27 юни 2011 г. и протече в 150 дни до 29 ноември 2012 г. Разпитани са близо 150 свидетели.

БГНЕС припомня, че шестимата от бандата "Килърите" бяха задържани през 2010 година, а делото стартира през юни 2011 година, като бяха проведени 50 съдебни заседания. Петър Стоянов - Вожда, Васил Костов, Янко Попов - Туцо, бизнесменът Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев са съдени за участие в организирането на три убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, в нанасянето на две телесни повреди, два палежа и един взрив.

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Вожда, Туцо, Васил Костов и за Георги Вълев. На другите двама обвинението поиска съответно доживотен затвор за Петър Атмаджов и 20 години за Райчо Стойнев.