Като достойно можем да определим представянето на България на световното по таекуондо WTF в канадския град Бърнаби. Там родните таекуондисти се изправиха срещу държави с многомилионен бюджет, и въпреки че не спечелихме медал, можем смело да кажем, че оставихме добро име. Участие взеха над 102 страни от цял свят.

Луиза Захариева се класира на 9-то място на Световното първенство за юноши и девойки. Дупничанката победи индийка в първия кръг, във втория холандка, но на осминафинала се изправи срещу състезателка от Тайпе, която победи българката и в последствие стана световна шампионка в категорията, което отреди 9-то място на Луиза.

Динамична първа среща изигра Ванеса Маркова (49 кг) срещу италианка, битка изпълнена с напрежение и съдийски грешки, които за малко щяха да отнемат победата от българката, но съобразителността на треньора й - Ангел Кирчев попречи това да се случи, така Ванеса победи в първата си среща. Във втория мач Маркова срещна национална състезателка от Непал. За съжаление с удар в главата, нанесен в последната секунда от непалката нашата състезателка загуби.

Таекуондо

източник: Филип Петрунов

Мартин Гърков надделя над национал от Бахрейн в първия кръг, но загуби от Иран във втория. Иранецът достигна до полуфинала, но го загуби от Азербайджан. Ивона Цинцарска беше изтеглена в първия кръг, във втория излезе срещу състезателка от Ливан, българката взе срещата си и продължи напред срещу шведка, която за съжаление победи националката ни. Шведската състезателка се класира на второ място в категорията. Митко Джорджев загуби първата си среща от китаец, с което приключи участието на българският национален отбора на Световното първенство в Канада.

Председателят на БФТ Слави Бинев, който бе неизменно до родните състезатели имаше редица важни срещи с шефовете на световното таекуондо. Той присъства на 27-ото общо събрание на Световната Федерация -WTF. Бинев взе активно участие в събитието, по покана на световната федерация и бе представен лично от президента на WTF - Д-р. Чо, като председател на БФТ – WTF и член на Еропейския таекуондо съюз.