Късно снощи приключи Откритото Първенство на Словения по голф. Финалният ден се състоеше от два кръга по 18 дупки или продължителност от над 12 часа. Времето беше променливо, със силен вятър и периодични превалявания което определи и не добрите средни резултати от 7 – 8 удара над пара.

Състезателката на Про Голф Спортен Клуб и националния отбор на България, Ивана Симеонова стартира третия кръг в 6:50 местно време на все още мокрото игрище от сутрешната роса и нощните валежи. Първите девет дупки преминаха в недобър ритъм с редуване на грешки и добри удари, а резултатът бе +2. Втората девятка Ивана започна убедително, но на 13-та, 14-та и 15-та дупка плюсовете в картата на Ивана набъбнаха сериозно и нещата отиваха към провал във финалния ден. Националната ни състезателка показа характер и изигра последните три дупки с два удара под определения за тях пар, като затвори кръга на +5.

Последният, четвърти кръг протече спокойно за Ивана. Грешките намаляха чувствително, но умората вече си каза думата и концентрацията изчезна във втората половина на кръга когато резултатът набъбна до +8. Отново в края, нашето момиче намери сили да се събере, направи две бърдита и записа резултат от +6, и прескочи няколко места напред в класирането..

С убедителната си игра Ивана Симеонова направи достойно крайно класиране сред първите 25 на турнира, а след нея се наредиха доста титулувани състезателки от европейската и световната ранклисти. Следващото изпитание пред нашата националка ще бъде Откритото Първенство на Сърбия в края на месец юни.