Германският колоездач Щефан Шумахер е дал също позитивна допинг-проба за най-новото поколение на кръвния допинг EPO - CERA, след като МОК реши да направи повторни тестове на пробите на редица спортисти, участвали в Пекин.

От МОК обявиха, че седем атлети са били хванати с новия допинг, като за сега са обявени имената само на трима от тях. С допинг вече изгърмяха сребърният медалист от надпреварата на шосе на Олимпийските игри Давиде Ребелин от Италия, както и олимпийския шампион на 1500 метра Рашид Рамзи от Бахрейн. Германската колоездачна федерация пък обяви, че и Щефан Шумахер има позитивна допинг-проба от Пекин. Официално лице от федерацията обяви:

„Федерацията е предала на господин Шумахер цялата документация около повторното преглеждане на тестовете от Пекин. Той сега може да поиска отваряне на своята "Б" проба. Допълнителни детайли ще бъдат обявени в изявление”. Шумахер вече е наказан от месец март за две години, след като Международния Колоездачен съюз го уличи в употреба на допинг по време на Тур Дьо Франс през 2008 година. Той освен това бе наказан през февруари да не се състезава във Франция през следващите две години от френската анти-допингова агенция.