Допинг-ченгетата заявиха своето „специално” внимание към Ваня Стамболова още преди атлетката да е пристигнала в Белград за участие в Универсиадата. Анаболните спецове изискват точния адрес и номера на стаята, в която ще бъде настанена европейската шампионка на 400 м, както и предварителната й програма за тренировки и движение.

Ваня се завърна наскоро на пистата след двегодишно допинг-наказание и е една от най-големите ни надежди за медал на Игрите в Белград.

Междувременно нова инфарктна ситуация се яви пред баскетболния отбор на България на Универсиадата в Белград. Според разпоредбите на ФИСУ играчите трябва да носят фланелки с най-голям номер до 20. Чавдар Костов обаче е тук с фланелка номер 24, което пък е позволено от правилата на ФИБА. Светкавичната реакция на щаба на Тити Папазов и ръководството на БГ-делегацията в Белград обаче реши ситуацията. Обмисляха се варианти за пришиване на нови цифри или закупуването на нови фланелки. В крайна сметка се стигна до спешното докарване на друг екип за студентските ни национали. Той пътува днес с част от таекуондистите, които пристигат по обед с автомобил. Българите ще играят с първи екип в бяло и резервен в червено.