Всеки почитател на тениса на маса в България ще има възможността да се докосне до най-добрите на 2019 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open, съобщават организаторите.

"На касите в "Арена Асарел" може да закупите билети за ВИП ложите, които ще бъдат изградени преди финалните два дни на турнира. Те са разположени буквално на 2-3 метра от тенисистите и създават уникално усещане сякаш си част от играта."

В съботния ден, 17 август, започват 1/4 финалите при дамите, а непосредствено след това - и решителните битки при мъжете. В неделя от 11 часа стартират 1/2 финалите на надпреварата, а финалите са с начало 17:30. Цените на билетите са 40 лева.

Пропуските за първите два дни от основната схема (четвъртък и петък) са по 10 лева, а за зрелището в събота и неделя - по 12. Децата ще влизат в залата при една и съща цена на билетите във всички дни - 4 лева.

А шоуто си заслужава, защото с всеки следващ мач нивото се вдига. Това усеща и Нягол Стоянов, който е роден в България, но защитава цветовете на Италия. Причината е, че израства на Апенините, тъй като родителите му дълги години играят там.

Нягол използва възможността, която му предоставя 2019 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open, за да се завърне в родината и да покаже уменията си пред публиката в Панагюрище", съобщават организаторите. Стоянов добавя:

"Много ме впечатлява този турнир. Всяка година нивото е по-високо и е радващо, че състезанието вече стабилно се утвърди в календара на Световния тур. За мен винаги е голямо удоволствие да съм в България."

"Роден съм тук, все още имам много приятели, роднини и от тази гледна точка ми е малко по-трудно да играя сега. Нося България в сърцето си. Играя с фланелката на Италия, но както се казва, искам да имам и надпис България под нея".

Стоянов загуби на сингъл, но продължава участието си на двойки и смесени двойки. Именно при смесените тандеми е единственото българско участие днес. В 17:05 часа Калина Христова и Стефан Тодоров ще се изправят срещу холандците Брит Ейрланд и Лоренс Тромер в мач за влизане в основната схема. Същинската част от състезанието започва утре, а своя жребий на сингъл очакват получилите уайлд кард Теодор Александров и Мария Йовкова.