По-малко от три дни, след като остана без работа, Станимир Стоилов получи първата си оферта. Шеговитото предложение към Мъри е, той да води тима участниците в М-Тел Мастърс - Чес Юнайтед, за шоумача им срещу Левски на 13 май на стадион Георги Аспарухов.

Елита на световния шахмат желае единственият български треньор, водил отбор в Шампионската лига, да замени на кормилото на отбора досегашния наставник Силвио Данаилов, който получи спешен ангажимент, свързан с националната шахматна селекция.

„С удоволствие ще отстъпя ръководенето на тима в този мач на Мъри. Сигурен съм, че той може да мотивира момчетата да дадат най-доброто от себе си. Друг негов голям плюс е, че добре познава играта на Левски”, заяви, къде на шега, къде на сериозно, директорът на М-Тел Мастърс Силвио Данаилов.

По традиция футболното дерби между гросмайсторите, играещи под името Чес Юнайтед и футболистите на сините се състои в почивния ден на шахматния супертурнир, който ежегодно се провежда в София.

В предстоящия двубой звездите на турнира Топалов, Аронян, Иванчук, Раджабов, Сянджи и Топалов ще се изправят срещу селекция от футболисти на Левски в мач на малки вратички в две полувремена от по десет минути.

През тази година в състава на шахматистите ще се включи и вицепрезидентът на ФИДЕ Зураб Азмайпарашвили, който заради визуалната си прилика със Зинедин Зидан може да играе с фанелка с надпис „Azmai Zizou” на гърба.