Бронзовият медалист от Олимпиадата в Пекин Кирил Терзиев изтегли добър жребий за утрешните хватки в категория до 74 килограма на Европейското първенство по борба за мъжи и жени в литовската столица Вилнюс.

В първия кръг Терзиев среща единствения представител на Швейцария Марко Рийзен, а на 1/4-финалите се изправя срещу победителя от двойката Таскудис (Гърция) и Бурка (Молдова). На 1/2-финал го чака бронзовият медалист от Световното през 2007-ма в Баку Шамсулвара Шамсулвараев от Азербайджан, а във финала може да срещне световния шампион за 2003-та, руснакът Ирбек Пармиев.

Дебютантът при мъжете на голямо първенство, Исмаил Реджеб в първия кръг излиза срещу Ядингер Рахра (Великобритания), но на 1/4-финал срещу него може да се изправи трикратният европейски шампион Васил Федулишин (Украйна), победил Анатолий Гуйда на Европейското в София през миналата година. Реджев е европейски шампион и световен вицешампион за юноши.

Драгомир Стойчев в категория до 96 кг в първия кръг се бори със Сергей Перников от Беларус, 5-ти от Световното в Будапеща през 2005-та.