Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов поздрави Габриела Петрова за отличното й представяне на Световното първенство в Пекин, къдато българското момиче завърши на 4-о място с рекорд в дисциплината троен скок.

"Поздравление към Габриела и нейния треньор Атанас Атанасов за отличното управление на спортната форма на Габи през годината. В трите най-важни състезания - европейското в зала в Прага (сребърен медал), европейското отборно в Стара Загора (спечели и помогна на тима да влезе в първа лига) и световното в Пекин (четвърто място) тя беше способна на върхови постижения", заяви Карамаринов. 

Габриела Петрова с 4-о място на Световното първенство по лека атлетика в Пекин

"Габриела и преди имаше големи успехи, като еврошампионка до 23 г, пето място при жените на европейското в Цюрих при жените, но сега в Пекин само за едно състезание тя стана световна атлетическа звезда. Сигурен съм, че тя в момента не осъзнава колко е популярна по света. Няма спортен специалист, който да не оценява високо начина по който тя проведе финала на световното. Тя е млада, борбена, постоянна в резултатите си, а също така е и едно от лицата на световната атлетика. В момента в Пекин, когато стане дума за троен скок всички говорят само за Габи. Просто тя е актуалната звезда в дисциплината. 

Габриела Петрова влезе във финала с първи резултат

Сигурен съм, че всички успехи са пред нея. Тя е само на 23 г, има отличен треньор, има невероятна амбиция и всичко това ми дава право да мисля, че успехите пред нея тепърва предстоят", допълни шефът на родната федерация.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!