Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов събра на работен обяд представители на европейските атлетически федерации в Юджийн (Орегон), където се провежда 18-ото световно първенство за мъже и жени.
 
В официалната си реч Карамаринов, който е и член на Съвета на Световната атлетика и президент на Българската федерация по лека атлетика, спомена, че тази 2022-а е много специална за атлетиката, тъй като за първи път световно и европейско първенство за мъже и жени се провежда в една година. Карамаринов отчете и проблемите, които е нанесла пандемията от коронавирус на спорта и начинът, по който Европейската атлетика се справи с кризата.
 
“Европейската атлетика проведе всичките си състезания по време на пандемията без европейското първенство за мъже и жени в Париж, което трябваше да е през август 2020-а. Финансовото състояние на Европейската атлетика е много добро и очакванията от предстоящото първенство в Мюнхен от 15 до 21 август също са много положтелни“, коментира Карамаринов.
 
Той изрази и специалното отношение към представителите на украинската атлетика и даде пълната подкрепа на атлетическата общност на континента към нацията, която пострада от руската военна агресия.
 
В края на работната среща се включи и президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу, който подчерта доброто взаимодействие между Европейската и Световната атлетика.