Президентът на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов получи две престижни награди по време на престоя си в Кувейт.

Българинът посети емирството по покана на Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив, за да изнесе три лекции. Те бяха свързани с организацията и развитието на атлетическите асоциации.

Участие в семинара взеха президентите и генералните секретари на страните членки на Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив - ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, Катар, Оман и Саудитска Арабия.

Карамаринов беше поканен като основен лектор на семинара в Кувейт заради отличните си резултати като ръководител на АБАФ от както пое поста преди 2 години.

В АБАФ влизат атлетическите асоциации на Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Молдова, Черна гора, Румъния, Македония, Сърбия и Турция.

В края на семинара в Кувейт Карамаринов получи най-престижните отличия на Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив и на Атлетическата асоциация на Кувейт за приноса си в развитието на леката атлетика в региона.