Президентът на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов определи завършилата вчера Балканиада по лека атлетика за мъже и жени като чудесна.

„Една чудесна балканиада. Украшението разбира се беше резултатът от 10,96 секунди на Ивет Лалова. Не всеки ден се вижда бягане на 100 метра за жени под 11 секунди. Много респектиращо въздействие имаше и високото държавно присъствие с което бе удостоена Балканиадата. Това е уважение за нашия спорт и показва положителното отношение на държавата към спорта, коментира Карамаринов. - Освен Ивет Лалова, Ваня Стамболова също показа отличен резултат на 400м с препятствия. Поредният олимпийски норматив покрит от Андриана Бънова в тройния скок също заслужава адмирации . Двама млади и талантливи атлети като Красимир Брайков (400м) и Петър Кременски (200м) бяха много близо до нормативите за Лондон 2012. Уверен съм, че скоро и те покрият нормативи за олимпиадата. Съжалявам, че Момчил Караилиев постигна в тройния скок резултат отговарящ на олимпийски норматив, но с вятър над допустимото. Сигурен съм, че до края на сезона и той ще успее. Заради лошото време в Сливен и риска от контузии съхранихме Ивет Лалова и Венелина Венева и не ги пуснахме да участват във втория състезателен ден. Отличната форма на повечето ни атлети стана причина и в България да вземе по-голямата част от наградния фонд".

На церемонията по откриването на състезанието присъстваха министър-председателят на България Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова, кметът на Сливен Йордан Лечков.

Преди заминаването си от Сливен гостите благодариха на Лечков и на Карамаринов за перфектните условия, които предоставиха на отборите за Балканиадата. Всички гости бяха единодушни, че това е най-добре организираната Балканиада в историята.