С постановление на МС са осигурени средства за изготвяне на инвестиционен проект за обновление на комплекс „Червено знаме“

Днес Министерският съвет прие постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2022 г. във връзка с увеличаване на капитала на търговското дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД.

С предоставените средства в размер на 1 000 000 лв. ще се увеличи капиталът на дружеството. Средствата ще бъдат използвани за изготвяне на цялостен инвестиционен проект за основно обновление на Многофункционален спортен комплекс „Червено знаме“, който към настоящия момент е в лошо техническо състояние, поради което не функционира по предназначение.

Любомир Асенов/Lap.bg
38 снимки

Отпуснатите средства от днес са поредната последователната стъпка на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев за модернизиране на спортната инфраструктура в цялата страна. В тази връзка още на 6 април бе издадена виза за проектиране за основно обновяване на комплекс „Червено знаме“ и сградния фонд към него.

Припомняме, че през месец май бе възложено на Центъра за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия - София да извърши конструктивно обследване /диагностика/ на сградния фонд в Спортен комплекс „Червено знаме“. Експертното заключение е, че конструкцията на сградите и съоръженията е в добро състояние, позволяващо нормална експлоатация след извършване на възстановителни и укрепителни работи, и при необходимост усилване на конструктивни елементи и възли, определени след конструктивно обследване и след изготвяне на технически проект.