„Оценката ми за представянето на българските атлети в първия ден на световното в Доха е полярна, коментира президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. – Отличен за Ваня Стамболова. Всички българи в Доха сме доволни, защото имаме вече представител на финал на световното, което означава в първите 6 на света. Ваня направи едно блестящо завръщане в световния елит. Тя бяга в един много тежък и оспорван полуфинал. Бягането се разви много лошо за нея и тя на три пъти развали ритъма си, но въпреки това успя да се пребори за място на финала. Извън него остана известната Наталия Назарова от Русия, което само по себе си говори за силата на полуфинала.”

„Сигурен съм, че Ваня ще намери сили и ще направи едно чудесно бягане на финала в събота. Радвам се, че и Ивет продължава в полуфинала на 60 м, макар, че резултата, който постигна не отговаря на нейните възможности. Ще и бъде трудно да влезе във финала, но всички знаем какво означава финал в световния спринт. Надявам се на полуфинала да бяга около своите възможности. Всички останали български атлети в Доха не успяха да си реализират потенциала и като цяло бяха далеч от своите възможности”, добави Карамаринов.

Карамаринов проведе вчера и работна среща с президента на ИААФ Ламин Диак. По-късно той бе сред ВИП гостите на вечерята, която Диак даде в хотел Хаяд в Доха.