Първият вицепрезидент на Европейската атлетика, председател на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов бе на испекция в Минск на реновирания стадион на "Динамо". В качеството си на представител на ЕА той даде оценка и мнение на ремонта на съоръжението, който се провежда в момента, съобщават от българската федерация по лека атлетика.

Стадионът ще бъде открит на 21-и юни, а на него през 2019-а година ще се проведат церемониите по откриването и закриването, както и състезанията по лека атлетика от Вторите европейски игри.

Карамаринов участва и в официалната пресконференция в Минск по повод четиристранната атлетическа среща на 22-и юни 2018-а, която ще е първото международно състезание на реновирания стадион "Динамо".

В нея ще вземат участие отборите на Балканите, Персийския залив, Беларус и Полша. Всеки тим ще е с по двама състезатели във всяка от 16-те дисциплини. За първи път е включена и новата дисциплина 4 х 400 м смесена щафета.

Карамаринов връчи и плакет за приноса в развитието на леката атлетика на Вадим Девятовски, президент на атлетическата федерация на Беларус.