Организаторите на традиционното сутрeшно бягане 5kmrun зарадваха хилядите си последователи и по време на пандемията, която наложи преустановяването на стартовете в София, Пловдив, Бургас и Варна. Георги Станоилов и екипът му обявиха, че стартира седмична класация. Всеки желаещ може да се включи в нея и да мери сили с другите бегачи, като за целта трябва да пробяга индивидуално дистанцията от 5 километра (колкото пъти пожелае през съответната седмица) на избрано от него трасе и самостоятелно качва резултата си на сайта на 5kmrun.

"Новата ни седмична, безплатна, офлайн, 5 км класация, се осъществява чрез нашето мобилно приложение за iOS и Android. Като формат (ID, пол, възраст, точки, брой бягания, възрастово постижение и тениска), покрива изцяло познатото ни вече същинско съботно бягане, с тази разлика, че всеки участник бяга индивидуално. Въпреки, че 5kmrun Selfie е много подходящо за сегашната ситуация в пандемия, приложението беше замислено преди година с една единствена цел, а именно: да даде възможност за свободно, безплатно 5 км бягане, на хора, които нямат физическа възможност, да взимат участие на същинските ни 5kmrun съботни бягания (в София, Варна, Бургас и Пловдив). Това ще рече, че след края на извънредното положение, Selfie приложението ще продължи да функционира и за напред, наравно със същинското съботно бягане", обясни пред БЛИЦ основателят и главен организатор на 5kmrun Георги Станоилов.

Каква е идеята? 24 часа/ 7 дена от седмицата. Всеки желаещ, индивидуално пробягва дистанция от минимум 5 км (може и повече, но си е за негова сметка), на избрано от него трасе и самостоятелно качва (ъплоудва), своя резултат на сайта на 5kmrun. Два клика, операцията е опростена, автоматизирана и мигновена!

От 00:01 ч. понеделник - до 23:59 ч. неделя, 5 км селфи класацията е „отворен процес“, в който всеки бегач участва във временна класация, като има право на неограничен брой качвания на свои 5 км бягания. Без да отчита броя на подадените индивидуални бягания, програмата ще игнорира по-слабите резултати, за да запазва винаги неговото най-добро седмично постижение. Именно със своето най-добро време, всеки участник, ще се съревновава в крайна класация за текущата седмица.

Всяка неделя в 24:00 ч. текущата класацията се затваря, за да се генерира крайна (официална) класация за конкретната седмица.