Европейският вицешампион по спортно ориентиране в спринтовата дистанция от Фалун 2012 Кирил Николов-Дизела ще се включи в състезанието по планинското бягане "Терра Рън 2016" край Разлог. На 25 юни, само седмица след участието си на Световното първенство по планинско бягане на дълга дистанция в Словения, Николов ще застане отново на старта в местността Бетоловото в Пирин.

Той ще защитава титлата си в "Терра Рън" от миналата година, когато коментира, че е участвал в едно от най-предизвикателните си състезания. След изключително успешното първо издание на планинско бягане "Терра Рън" през есента "Терра Комплекс" и Сдружение "Маратон" с подкрепата на "ОЗК - Застраховане" имат амбиция да превърнат проявата в традиция. От тази година партньор на състезанието е и марката за спортна екипировка Asics. В дебютното състезание през 2015 година се включиха десетки любители и шампиони, като многократните носителите на медали от атлетическите бегови дисциплини Милка Михайлова и Димчо Мицов. За второто издание на "Терра Рън" трасето е изменено, но отново е с дължина 10 км, като стартът е от "Терра Комплекс", а финалът е на хижа "Яворов".

Надпреварата е насочена към всички любители на спорта, бягането, към хората, които обичат планината, както и към професионалните атлети. На старта могат да застанат физически и психически здрави хора от 15 до 75 годишна възраст. Таксата за участие е 10 лева при регистрация на сайта www.marathon.bg до 23 юни (заплаща се при регистрацията преди старта). Без предварителна заявка таксата е 15 лева. Материалните награди за призьорите ще бъдат гарнирани с финансови бонуси за класиралите се до пета позиция при мъжете и жените. Победителите ще получат по 300 лв., подгласниците им ще бъдат премирани със съответно 200 лв., 100 лв., 70 лв. и 50 лв.