След като в петък спечели убедително полуфиналната серия, сега българският представител Димитър Кръстанов завърши 22-и от 36 състезатели в световната купа по модерен петобой.

След първата дисциплина плуване Кръстанов слезе до 12-а позиция, а от фехтовката падна надолу до 33-о място. Той нямаше късмет и с коня в ездата, защото записа 269 точки от възможни 300.

Преди комбинираното бягане и стрелба българинът имаше актив от 747 пункта и стартира 32-и. Силното представяне на огневия рубеж и постоянното темпо в обиколките му отреди 22-о място в крайното подреждане.

Шампион в София стана Артър Ланиган (Република Ирландия) с 1468 точки, сребърен медалист е Уонг Тае Юн (Република Корея) с 1454, а трети и с бронзовото отличие - Пиер Дежардин (Франция) с 1449 точки.

Наградите на призьорите бяха връчени от председателя на Международната федерация по модерен петобой Клаус Шормън, президента на БФМП Андрей Кузманов, ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, зам-кмета на Столична община Дончо Барбалов и Румен Кожухаров- член на борда на БФМП.

Утре е последният ден от световната купа - смесени щафети ( мъже и жени). Българската двойка ще бъде Тодор Михалев и Пресияна Дишева. Плуването стартира в 10:00 часа на басейн "Диана", след това дисциплините ( фехтовка, конна езда и бягане със стрелба) са в залата на НСА и терена под арката на спортната академия.