Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обсъди с президента на Европейската федерация по вдигане на тежести Антонио Конфлити домакинството на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени у нас догодина. България не е организирала форум от такъв ранг от 2005 г. Очаква се състезатели от около 40 държави от цяла Европа да пристигнат в страната ни за шампионата, който е и олимпийска квалификация.

На срещата присъстваха също генералният секретар на Европейската федерация по вдигане на тежести Милан Михайлович, президентът на румънската федерация и член на борда на Европейската федерация Алекс Падуре, президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид, главният треньор на националния ни отбор Иван Иванов и членът на УС на българската централа Марин Милашки.

Президентът на Европейската федерация по вдигане на тежести Антонио Конфлити посочи, че лично се е запознал на място с условията в Арена София, където ще се проведе първенството. Ариф Маджид подчерта, че то ще издигне още повече престижа на вдигането на тежести на международно ниво, където страната ни може да се похвали с множество успехи.

Димитър Илиев отбеляза, че министерството ще подкрепи провеждането на шампионата у нас. По думите му организирането на големи форуми допринася за развитието и популяризирането на спорта сред младите и окуражава талантите да продължават да преследват поставените високи цели.