„Вярвам, че това сътрудничество ще допринесе за по-доброто реализиране на младежките политики, ще даде допълнителна енергия за осъществяването на съвместни дейности и ще открие нови възможности за развитие на младите хора в България“. Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев при подписването на Меморандум за сътрудничество между Министерството на младежта и спорта и Националния младежки форум.

Меморандумът гарантира активното взаимодействие и сътрудничество както на национално, така и на европейско ниво между държавните институции и младите хора, заети с формирането на младежките политики на България. Двете страни ще могат да обменят текуща информация относно инициативи, програми и проекти, свързани с участието на България в работата на ООН, ЕС, Съвета на Европа и други структури, имащи отношение към младежката политика на международно ниво.

Министър Илиев посочи, че меморандумът ще допринесе единствената организация у нас, членуваща в Европейски младежки форум със статут на Национален младежки съвет на страната, да даде по-голяма гласност на думата на младежите, на техните тревоги, амбиции и желания, но и ще подпомогне активното им участие в областта на политиката на младежта. „Вратата ни е винаги отворена за Вас, имате нашето пълно съдействие и разчитам, че взаимодействието ни в бъдеще ще бъде още по-ползотворно и ефективно“, добави Димитър Илиев.

„Приемаме меморандума като надграждане на досегашното ни сътрудничество и за това политиката за младежта да стане по-ефективна, координирана и да отговаря максимално на потребностите на младите хора и младежките организации“, каза председателят на Националния младежки форум Мирослав Цеков.