Президентът на Българска федерация бокс Марин Димитров заяви, че финалът между Далаклиев и Кембъл е бил дяволски.

"Това не беше финален мач за европейско първенство, а някаква дяволска работа”, каза за БТА от Ливърпул президентът на БФБ Марин Димитров.

„И във финала Дидо беше перфектен, но се намесиха съдиите. Все пак Кембъл е единственият англичанин, достигнал до финал на европейското първенство в Ливърпул. Дидо направи две точки, съдиите му дадат 1 точка. Англичанинът размахва ръце като вятърна мелница, въобще не нанася удар, а съдиите му присъждат точка. В трите си досегашни мача на европейското първенство срещу Детелин бяха дадени само две точки, а на финала за рунда и нещо дадоха четири точки срещу него. А бе дяволска работа . . .”

„И още нещо - европейското първенство вече не се провежда в оная зала за инвалиди с 500 места, а в друга зала. Днес 5000 англичани ревяха като луди по време на мача между Дидо и Кембъл и можете да си представите как игра Дидо, след като съдиите все пак му дадоха пет точки в тази ужасна атмосфера. Странни хора са това англичаните - на химна на нито един от шампионите не стават с изключение на техния химн, крещят като побъркани и свиркат непрекъснато. На финала на Дидо треньорът на англичаните скачаше край ъгъла като обезумял, но реферът не му направи даже и устна забележка. А иначе с цялото си представяне на европейското първенство Детелин Далаклиев заслужава само поздравления", добави Димитров.