Холандецът Дилан Грьоневеген постигна втора поредна етапна победа в Обиколката на Франция, след като спечели с финален спринт спечели осмия етап от Тура, в който състезателите изминаха 181 километра от Дрю до Амиен Метропол. Както и във вчерашния седми етап, и днес Грьоневеген изпревари на финалната права колумбиеца Фернандо Гавирия и словака Петър Саган.

Гавирия и Саган обаче останаха трети и четвърти, тъй като в последните метри германецът Андре Грайпел успя да се вклини между тях и победителя Грьоневеген, който пресече финиша за 4 часа, 23 минути и 36 секунди. За съжаление на излезлите по улиците стотици хиляди френски фенове навръх националния празник на страната, най-предно класираният представител на домакините в днешния ден бе Арно Демар, който завърши с равно в време с това на победителя, но чак на седмо място.

Така Франция продължава да няма етапен победител в това издание на Тур дьо Франс. В генералното класиране след първите осем етапа продължава да води белгиецът Грег ван Авермет с преднина от 7 секунди пред втория Гераинт Томас (Великобритания) и 9 секунди пред третия Тиджей ван Гардерен. Четирикратният победител Крис Фрум пресече финалната линия 21-ви заедно с основната група. Британецът е 12-и в генералното подреждане на 1 минута и 6 секунди зад Ван Авермет.

В класирането по точки за "зелената фланелка" първи е Саган. При катерачите за "бялата фланелка на червени точки" води латвиецът Томс Скуинс, а с "бялата фланелка" за най-добър млад състезател ще продължи да бъде носена от датчанина Сьорен Андерсен. При отборите лидер е "Куик Степ" с аванс от 8 секунди пред "БМС Рейсинг". В неделя предстои деветият етап, в който колоездачите ще изминат 156,5 километра от Арас Цитадел до Рубе.