Амбициозен проект реализираха бизнесмените Йонко и Любомир Земярски. Те решиха да осъществят дългогодишния си проект „Грипс Арена Раковски”, мотивирани от два болезнени обществени проблема - силното влияние на бързоразвиващите се технологии и затлъстяването на все по-голям процент подрастващите.

Новото баскетболно и волейболно игрище, разположено на открито, на площ от 1900 кв.м, се намира гр. Раковски, на 20 км. от гр. Пловдив.

Целта на бизнесмените е да се събуди интересът на децата към спорта и да повишат амбициите им за успехи. Собствениците на модерния обект вече демонстрират ясно изразена социална позиция, като първите, които ще тренират безплатно в базата, са децата от Центъра за Обществено Подпомагане - гр. Раковски.

Дичо и Любо Ганев ще излязат на една сцена по време на официалното откриване на „Грипс Арена Раковски”. Събитието ще се проведе на 7-ми октомври от 18 часа, като в програмата му е включено уникално шоу-демонстрация на баскетболния отбор на ЛукОйл Академик и томбола с предметни награди.