Тази седмица зрителите на Mtel Sport 2 ще станат свидетели на първия турнир от най-голямото ежегодно събитие в календара на леката атлетика – Диамантената лига. Елитната надпревара стартира на 5 май в Доха и ще може да се гледа на живо от 19:00 часа, като прякото излъчване в ефира на спортния канал започва половин час по-рано.

Големите звезди на българската лека атлетика Мирела Демирева и Ивет Лалова ще дебютират в комерсиалния турнир в края на май на турнира в Юджийн, САЩ. Тяхното представяне там и във всички събития от надпреварата ще може да се следи в реално време в спортните канали на Мтел.

Българска атака на Диамантената лига в САЩ

През 2017 г. Диамантената лига ще предложи 14 старта, като най-добре представителите се в първите 12, ще имат възможност да участват в заключителните две надпревари в Цюрих и Брюксел в края на лятото. Осмото издание на състезанието включва 32 дисциплини, като победителят във всяка една от тях ще спечели премия от 50 хиляди долара. Общият награден фонд през тази година ще бъде 5,6 милиона долара.

Ивет Лалова с околосветски тур

Точките, които всеки от лекоатлетите ще събира в първите 12 старта, ще варират спрямо мястото на което се класират. Максималният брой точки на старт ще бъде 8 и ще бъде отреден за победителите, а минималният – 1 и тя ще бъде за класиралите се на осмо място. Най-добрите 8 или 12 в зависимост от дисциплината, ще намерят място сред участниците във финалните два турнира. Кой ще достигне до тях ще научите в преките предавания на спортните канали на Мтел.