Ръководството на един от водещите британски търговски центрове се обяви против един от най-нашумелите проблеми напоследък - затлъстяването. Потърпевши обаче се оказаха Дядо Коледовците, които ще работят през следващия месец в магазина, но преди това те ще трябва да поспортуват.

Основната причина за това решение е чрез образа на любимия старец да бъде даден пример на децата как да отслабнат. Британският Дядо Коледа трябва да смъкне част от излишните килограми чрез физически упражнения, които според шефовете ще бъдат от полза и на подчинените им.

Ръководството на търговския център ще организира специален лагер за работниците си, на който основното занимание ще бъде спортът.

"Дядо Коледа не се е променял с години, но дойде време да започне да следва модерните тенденции. Нашият Дядо Коледа трябва да е в добра физическа форма и много здрав", разказа един от представителите на магазина.

Лекарите също одобряват идеята. "Физическите упражнения няма да навредят на никого – три занимания в седмицата по около час подобряват тонуса и укрепват сърдечната дейност", сподели д-р Шърман Грифитс от Британския кардиологичен фонд.