Квалификациите в държавното детско първенство по водна топка предложиха много емоции за участниците и родителите. Треньорът в школата на Локомотив „Никола Нанов” Илия Михайлов сподели впечатленията си от надпреварата:

„Проведоха се квалификации в държавното първенство за деца родени 1999/2000 година. Квалификациите бяха в София и Варна, като в София играха две групи, а във Варна - една. Участваха 11 отбора, като в София бяха отборите на Локомотив „Никола Нанов”, Ботев 2000 Враца, Черноморец Бургас, Красна поляна София, Арда Кърджали, Славия и ЦСКА Автоелит. В група А, която се проведе в град Варна бяха отборите на Аква Варна, КПС Варна, Черно море и Комодор Варна. На първо място се класира КПС, на второ - Аква, на трето – Черно море, а четвърти останаха Комодор. В група Б първи е Локомотив „Никола Нанов”, следван от Ботев Враца, ЦСКА и Славия. В група Ц първи е Черноморец Бургас, втори – Красна поляна и трети Арда. Първите два отбора от всяка група определят финална шестица, която ще играе два кръга на турнирна система, като първият кръг ще бъде в София, а следващият – във Варна.”

„Хубаво е, че има масовост. Миналата година участваха осем отбора, а тази година вече са 12. И най-важното е, че отборите са пълни. Миналата година имаше отбори, които не са пълни. Примерно един отбор се състои от 13 състезатели, а участваха по десетина деца. На нашия турнир за моя радост и на родителите, се получи доста хубаво състезание. Стана приятно състезание за гледане и то с доста емоции. Оформя се едно добро първенство. Съжалявам, че няма отбори от такива центрове като Русе, Пловдив, Сандански, в които има добро плуване, а няма водна топка”, коментира още Илия Михайлов пред Гонг.

Колкото до класирането на националния ни тим до 17 години за второ поредно Европейско Михайлов заяви: „Да се надяваме, че и на самото Европейско ще покажем добри резултати. Това е тенденцията – да се развива детско-юношеският спорт, от който ще излезе и мъжка гарнитура. Щастлив съм, че юношите до 17 години вече за второ Европейско се класират. Работата на треньорите Васил Нанов и Георги Гаджев, просто е един атестат за добра работа с подрастващите. И добрите постижения на отборите от нашето първенство рефлектират в националните гарнитури. Да се надяваме, че така ще продължаваме и дано имаме успех и на самото първенство.”