Страхотен интерес предизвика 25-то поредно издание на Зимното предизвикателство, което завърши в София и над 1000 участника караха безплатно кънки на пързалка „Ариана”.

Още от рано сутринта столичани и гости се включиха в инициативата, която се проведе с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и със съдействието на Столична община.

В продължение на 6 часа всички желаещи имаха възможността да се пързалят на леда, а професионални инструктори даваха уроци на начинаещите.

Демонстрация по фигурно пързаляне от състезателки видяха присъстващите, а организаторите от Българската асоциация спорт за всички бяха осигурили десетки предметни награди.

„Получи се страхотен празник. Не очаквахме толкова много хора да дойдат. Имаше семейства с деца, родители, баби и дядовци, които сложиха кънки и се забавляваха. Всичко премина повече отлично и сме изключително щастливи. Зимното предизвикателство продължава и в други наши градове, като съм убедена, че активността на населението там също ще бъде повече от сериозна. Искам да благодаря на всички, които ни помогнаха да осъществим това грандиозно събитие”, сподели Ирен Цветкова от БАСВ.

На официалното откриване присъства и бившия министър на младежда и спорта проф. Даниела Дашева, преподаватели от НСА и спортни деятели.

Следващите градове, които ще посрещнат Зимното предизвикателство 2018 са Благоевград, Варна, Смолян, Враца, Самоков и Стара Загора.