За седма поредна година на 24 юни 2012 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-звездните имена от света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот по традиция се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София.

С всяка изминала година кампанията придобива все по-мащабни размери, увеличавайки обхвата от активности и участници в планираните инициативи. Тази година преди традиционния пешеходен поход от пилоните на НДК до Южния парк, отново ще се проведе велопoход по инициатива на Столична община. Велопоходът ще стартира в 10:00 ч. от театър „София”. Колоездачите ще преминат по велоалеята, водеща до НДК, за да популяризират здравословния и активен начин на живот. Към тях от паметника на Съветската армия ще се присъедини масов поход на ентусиасти, които се придвижват с алтернативни безмоторни средства – ролери, тротинетки, скейтборд и др. Двата похода ще се отправят към пилоните на НДК, където традиционно ще се състои официалното откриване на кампанията. Заедно със събралите се пред НДК пешеходци, колоездачите и ентусиастите с алтернативни безмоторни средства ще се отправят по бул. Витоша в мащабен многохиляден поход към Южния парк.

10 локации в парка, на които ще са организирани различни спортни демонстрации, ще очакват всички фенове на активния начин на живот. Състезания, концерти, спортни активности, игри в областта на балансираното хранене и здравословния начин на живот, интелектуални куизове и семейни състезания са само част от изненадите, които тази година организаторите са подготвили за най-активните.

Десетки хиляди ще живеят активно на 24 юни в София

Топ спортистите на България и известни лица от българския шоу бизнес ще насърчават хората да се включват в активностите и да живеят активно и здравословно. В инициативата ще вземат участие Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов, Део, Рафи, Богомил, Александра, Ангел и Моисей, Skiller, Сантра са само част от звездите, които ще живеят активно на 24 юни.

За всички желаещи да спортуват ще бъдат специално организирани турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, джаги и мн. др. Сред активностите, в които хората ще могат да се включат заедно със семейството си, са игри за балансирано хранене, готвене, игри с домашните любимци, садене на кафеени дръвчета в саксия и др. Зумба, фитнес, спортни игри и интелектуални куизове ще предизвикват участниците да се движат, спортуват и мислят, като за най-активните са подготвени хиляди награди от Нестле България.

Всички желаещи да се включат в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие след 12 юни на facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Всички останали, които искат да вземат участие в спортните активности и игрите на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, трябва да отидат на 24 юни пред Театър София, Паметника на съветската армия и пред НДК или направо в Южния парк и да се забавляват.