Десетият в световната ранглиста по скуош австралиецът Джо Кнайп ще пристигне в Пловдив, за да участва в традиционния международен турсир по скуош ТоталСпорт Тийм Къп. Надпреварата започва в събота и ще се проведе в спортен клуб „Тотал Спорт” под тепетата.

Тази година ще гостуват участници от 5 страни - Австралия, Холандия, Гърция, Германия и България. Надпреварата е отборна, като всеки тим се състои от четирима мъже и една жена. Българското участие ще бъде защитено от професионалните ни отбори от София, Пловдив, Варна и Хасково.

Капитан на пловдивския тим е първата ракета в света по скуош за мъже над 35 години Андрейс Хуберт.

Турнирът се провежда за четвърти пореден път, като тази година участие отново са заявили победителите за 2005-та и 2004-та Петрос Цамалукас (Гърция) и Маркус Трилинг (Германия).

Като съпътстваща част от турнира е и журналистическата надпревара, която започна днес. Колегата Веско Вълчев спечели първо място в своята група и утре ще мери сили с още 5-ма представители на пловдивските медии за шампионската титла. Най-добрите четирима журналисти и най-добрата журналистка ще оформят отбор, който ще влезе в схемата на професионалния турнир.