Бившият абсолютен световен шампион при свръхтежките професионални боксьори Майк Тайсън бе осъден на 24 часа затвор и три години условно по обвинението в притежание на наркотици и шофиране под влияние на опиати.

Както е известно, на 29-ти декември миналата година Майк Тайсън бе арестуван в Скотсдейл, като в колата му бяха открити цигарени кутии с кокаин.

През септември Тайсън се призна за виновен и това смекчи присъдата му. Първоначално той бе осъден на 10 дни затвор, но в действителност ще излежи само един.

Тайсън избегна максимална присъда от четири години и три месеца лишаване от свобода. Съдията по делото поиска присъда от една година, но тя не беше одобрена.

Майк Тайсън вече лежа зад решетките, след като през 1992-а година бе осъден за изнасилване, а престоят му там сложи край на най-бляскавата кариера на ринга в историята на професионалния бокс.

Адвокатът на Тайсън заяви, че от миналия декември боксьорът е бил подложен на 29 допинг-проби, които са били отрицателни. Две от бившите съпруги на Тайсън също са написали писма до съда за минимална присъда.

Главният съдия по делото Хелене Абрамс заяви, че е впечатлена, че Тайсън вече ходи на терапия за пристрастеността си към наркотиците.

Наскоро Тайсън се опита да съживи своята спортна кариера със серия от демонстративни двубои.