След изключително зрелищната състезателна сесия в предпоследния ден на Световния шампионат по лека атлетика в Доха, дойде времето и за прощалната вечер на стадион „Халифа“. Въпреки, че предложи интересна смесица от емоции, 17-тият атлетически Мондиал сякаш спечели повече отколкото да отблъсна.

Спорните решения за странното дублиране на бронзови медали в някои дисциплини отстъпват на иновациите, които впечатлиха: множество данни и любопитни параметри за изпълненията на опитите в техническите дисциплини, допълнително графично показване на информация за рекорди и други статистически факти, както и още по-зрелищното представяне на най-очакваните дисциплини в състезателните сесии.

Без съмнение последният 10-ти ден на първенството в Доха ще бъде също толкова вълнуващ, колкото и останалите девет. Остава да разберем имената на медалистите в последните 7 дисциплини. Сред тях ще можем да проследим финала в скока на дължина при жените, където германката Малайка Михамбо изглежда безспорната фаворитка.

Кой обаче ще грабне златото и останалите отличия в мъжкото хвърляне на копие, където сензационно едни от най-добрите атлети в последните години – Рьолер и Хофман от Германия – отпаднаха още в квалификацията. Ще научим и кои са най-бързите в женския спринт с препятствия на 100 метра, а както повелява традицията щафетите 4x400 m за жени и мъже ще поставят точката на поредния празник на леката атлетика.

 

ЕТО И ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕН 9 ОТ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ:

6 ОКТОМВРИ – НЕДЕЛЯ                                  

19:02     Ж 100 m пр.б.               Полуфинал / 2-ри Кръг

19:15     Ж Скок на дължина     Финал

19:40     M 1500 m                      Финал

19:55     M Копие                        Финал

20:00     M 10 000 m                   Финал

20:50     Ж 100 m пр.б.               Финал

21:15     Ж 4x400 m                    Финал

21:30     M 4x400 m                    Финал